Drömmer du om en attraktiv och funktionell arbetsplats?

Vi lever i ett stillasittande samhälle, och det märks inte minst på våra arbetsplatser. Allt mer sköts via datorer, och det betyder att allt fler av oss blir sittande många timmar framför datorn varje dag. Inredningen spelar därför en stor roll, och den ska vara trivsam både för kroppen och för ögat för att vi ska trivas allra bäst.

När vi på Gislövsdals Inredningskonsulter inreder kontor lägger vi stor vikt vid ergonomi. Stolar ska vara snälla mot kroppen, skrivbord ska vara höj- och sänkbara så att man kan växla mellan att sitta och stå, belysningen ska vara anpassad så att den inte skapar trötthet och huvudvärk, redskap som används (som till exempel tangentbord) ska vara utformade så att de inte sliter onödigt mycket på kroppen… Det finns hur mycket som helst att tänka på, och därför kan det vara bra att ta hjälp av en kunnig inredare som direkt ser vad man kan göra för att effektivisera arbetet. En bra inredning kommer i längden att ge företaget vinster i form av till exempel färre sjukdagar.

När det handlar om öppna kontorslandskap är det också viktigt att tänka på själva atmosfären. För att man ska kunna arbeta koncentrerat och ostört även när man delar rum med många andra gäller det till exempel att man tänker på ljudnivån. Skärmar gör rum i rummet och dämpar även ljudet, textilier (som till exempel gardiner och mattor) fungerar som ljuddämpare, och surrande maskiner som kopiator och kaffemaskin bör helst placeras i ett rum som går att stänga. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan göra er arbetsplats bättre!

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *