Homestyling & homestaging

soffbordPå Gislövsdals Inredningskonsulter arbetar vi både med homestyling och homestaging. Det är två ord som ofta blandas ihop trots att de faktiskt innebär två olika saker. Här berättar vi lite mer om vårt arbete!

Homestyling & homestaging

Homestyling betyder precis som det låter att man stylar ett hem. När det gäller homestyling inreder man enbart för bostadsägarens egen trivsel. Ibland används också homestyling felaktigt när man menar homestaging trots att det finns en väsentlig skillnad. Homestaging betyder nämligen att man inför en visning stylar bostaden för att höja värdet på den. Med andra ord stylar man inte för den som bor där utan för de som eventuellt kommer att bo där.

Homestaging går ut på att få bostaden så attraktiv som möjligt för tänkbara köpare. Genom att inreda smart ger man eventuella spekulanter ett intryck av att de går in i sitt framtida hem, snarare än att de går in i någon annans hem. Det handlar om att minimera intrycket av den nuvarande ägaren samtidigt som det fortfarande ser ut som ett hem. Ett hem som ser för personligt ut kan kännas olustigt att gå i, men om det å andra sidan är helt tomt kan det vara svårt att bilda sig en uppfattning om hur det vore att bo där. Det är med andra ord en balansgång!

En lagom personlig inredning kan man skapa genom att använda sig av neutrala färger, se till att det är städat, rent och fräscht (extra noga i kök och badrum), ta bort personliga saker som foton, barns teckningar och annat, ha prydligt bäddade sängar som ger känslan av att ingen har sovit i dem, se till att det luktar gott (till exempel av bullbak) och att det finns fräscha snittblommor och tända ljus på borden. Den röda tråden är att det alltid måste se fräscht ut. Har man till exempel en soffa med fläckar bör denna bytas ut till en ren lånesoffa.

Homestyling och homestaging är alltså två olika saker trots att båda handlar om inredning. På Gislövsdals Inredningskonsulter har vi stor erfarenhet av både homestyling och homestaging, och vi kan hjälpa dig oavsett vad du har behov av eller hur stort eller litet uppdraget är!